fredag 3 juli 2015

Amsterdam
Stor skön stad, med många olika områden som kan tillfredsställa de flesta smaker för både shopping och avnjutande av massor med kök från hela världen. Alltifrån Kalifornien smoothies till burning curry.
Amsterdams kärna ser ut som ett spindelnät där kanaler, broar, vägar och framför allt cykelbanor ringlar sig i ett kaotiskt men ända relativt lättnavigerat system. Det finns mängder med kanalbåtar och vanliga bussar där man kan göra bestämda rundturer eller stopp and go vid olika museer, casinon, shopping m.m.
Något Amsterdam delar med Neapel är sättningarna i husen vilket innebär att husen lutar lite hit och dit. Charmigt kan jag tycka som turist men mardröm kan jag tänka mig för stadsingenjörerna (eller vad det kallas).
Tyvärr väntar jag fortfarande på min cykelmojäng, först glömdes den, sen postades den och posten uppfattade sändaren som mottagare och skickade tillbaks, men imorgon ska den komma. Frustrationen ökar men tyvärr kan jag inte komma vidare utan den lilla grejen till styret, men dagarna går och ingen cykling. Får väl förlänga min semester någon månad till kanske! Tror inte den idén går hem faktiskt!

Skickar med några bilder tagna i Amsterdam en stad jag mycket väl kan tänka mig återvända till.

Jag gick aldrig till museet. Caféet räckte gott;)

Lägg till bildtext


Den är till dig Jocke!

Camping mys!

Vitt och futuristiskt! 

måndag 29 juni 2015

Då vinglar jag vidare, cyklingen är njutningsfull även om jag serverar saker som kan uppfattas negativt kanske kan man säga att variationerna gör livet mer innehållsrikt och spännande. Vill ju inte vara ett offer för omständigheterna utan en del av lösningen.

Sen har jag cyklat massor med mil med sköna miljöer som jag vill visa. Vill även ge den Tyska campingstatusen en annan bild en min förra här är några bilder på väg ner till Leer vid floden Ems.

Här är en port i vallen där man släpper ut vatten men hindrar havsvatten att strömma in vid högvatten och oväder 

Fårgrind!

Nämen en till!


Tog några bilder och kunde räkna till ca:120 bestolpade vingar på en begränsad yta! 

Morgondis från tältet


Snigelrace på tältet

Får betar på i stort alla vallar som skyddar mothavet.

Har ryggen mot en grav plats, och ser på håll någon form av monument!

Fylls med vemod när det blir tydligt vad det avser. Dessa meningslösa krig oavsett vem som utkämpar dom. Det finns annat som vi människor kunde ägna oss år!

En av många vackra cykelvägar!


Ytterligare en port i skyddsvallarna. Utan dessa skulle mycket av marken vara havsområde!Grymt skön campingplats, min alldeles egen.


Vackra dikesrenar

Vad sägs om denna skönhet!

Först färjan

Sen skulle jag vänster men den vägen var stängd, eller öppen, det beror på perspektiv!

Så jag fick baka in min lilla husbil bland de andra stora! Sov gott och sen kl 07.30 trampade jag vidare.

Vackert och gott väder!

Ha det gött nu ska jag ladda med mer ström.

 

En go fika i Brunsbuttle
En fantastisk dag med bra väder och inspirationen flödade i kroppen. Tänk vad fantastiskt det kan vara att bara cykla omkring, se saker, uppleva miljöer vara en del av ett sammanhang utan att för den skull vara delaktig. En reflektion: Relationer skapas nog till största delen av språket och förmågan till gemensam förståelse. Skall tillägas att språk i den meningen inte bara ska tolkas som verbalt.
Sittande på ett café där det finns en puls av andra människor gör att min hjärna går igång och blir filosoferande. Cafét var trevligt och kaffet var gott, vädret disigt med små skurar. 
Livet kändes bra, tog en stilla promenad med cykeln genom byens gågata med mycket affärer och plötsligt klickar det till i styret tittar ner och ser en del av styret glida ur och……… tja vad säger man? Som tur är min hjärna lite skum för den börjar genast leta möjligheter hur detta ska fixas. Specialgrejer det är det och det lär jag inte hitta här en fredagseftermiddag. Nåja med hjälp av telefon och en fantastisk livspartner så fick jag tag på cykeltillverkaren i Nederländerna. 

Efter diverse mms så fick vi klart för oss vad som behövdes han erbjöd sig att skicka omedelbart- frågan blev vart? Fredag eftermiddag min hjärna arbetade för högtryck? Sittande här i fyra dagar – nej det går inte – jag får hitta en lösning. Jag ska till Amsterdam sa jag skicka till en cykelaffär där och skicka ett sms med adressen så tar jag mig dit på nått sätt.


Ja hur fixas detta? Järnhandel tänkte jag – där är man säkert kreativ och har massor av grejer. Ingen kunde engelska – men en man skulle hjälpa mig jag visade min trasiga cykeldel och han sa direkt att det går inte? Du får ta dig till en cykelaffär – vart är den då? 20 km därifrån och klockan är 16 och mitt styre sitter inte fast. Jag står bland muttrar och skruvar och försöker få honom att hjälpa mig tänka en lösning men han blev bara mer bestämd att det var omöjligt. Till sist tar han fram papper och penna – då tänkte jag nu ska han rita en lösning;). Det stod en adress och jag frågade vad jag skulle ha den till! Det är cykelaffärens adress sa han och stampade iväg.
Snacka om att jag blev taggad! Jag ska hitta en lösning tänk, tänk, tänk. Lite skruvar, muttrar och brickor – tror ni dom såldes i lösvikt eller? Har nog 0,5 kg skruvar, muttrar och brickor i cykelväskorna just nu vem vet när de behövs;)

Lösningen som jag fixade finns nedan på bild – okej inte världens stabilaste är som att paddla kajak med gummipaddel. Det funkar att vingla vidare med.

mer kommer när strömmen kommer.

Ge och ge igen och du får mer igen

Ge och ge igen och du får mer igen
Ge ger mer