onsdag 24 juni 2015

Kenneth anropar världen!

Det var länge sedan jag tillförde något vettigt till den här bloggen. Har ägnat mesta tiden åt att cykla, hitta nerven, känslan och flytet. Har fått mycket upplevd kvalitetstid med regn och motvind.  Regn är inte bara regn och kanske behöver man många timmar i dess samvaro för att upptäcka det. Det finns det tunna nästan ånglika regnet som mjukt berör huden, Det finns också det piskande regnet som kommer i någon form av horisontalt attackläge och kastar sig mot huden likt osynlig hagel eller trubbiga nålspetsar. Sedan finns det örfils regnet som kommer i ett brett slag, självklart i samarbete med den byiga vinden, ovetande kommer smällen från sidan och det är nästan så man kippar efter andan.

70 % regeln
70 % regeln håller faktiskt? Jag chansade någon gång inför resan, när någon sa att du får säkert soligt, att mentalt förbereda mig själv och säga – får nog räkna med minst 70 % regndagar och 20 % bara mulet och tio % sol.
Mulet och inte för varmt är bra från mitt perspektiv, regn är okej, solen som jag njutit av 3 dagar har fått mig att tappa ansiktet. Ni vet först blir huden röd, den lille mannen som cyklar tänker inte för det fläktar svalt från havet och då är det väl ingen fara eller! Kvällen dag 2 såg den lille cyklande mannen att ansiktet satt löst och krackelerade långsamt i små, små. Nej nu blir det lite väl detaljrikt vetja.

Vyerna har varit fantastiska både i mulet, regnigt och i soligt väder. Danmark var mycket sanddyner som du också sett i tidigare inlägg affärer överallt. Tyskland har hittills varit enorma åker arealer och med boskaps områden med fantastiskt mycket får, och kor. Utan att på något sätt lägga parti i vindkraftfrågan så är det enormt många bevingade stolpar som bidrar till elförsörjningen här nere i norra Tyskland.


Vad gör jag mer än att cykla – underhåller utrustningen (tvättar) Tittar på naturen i alla dess former okej jag har varit dålig på att fotografera men vill inte använda kameran i vått väder. Skickar med några vardagsbilder.

Vägar är en stor del av mitt liv just nu - många funderingar på hur man tänker när man gör vägar!

Cykelvägar med grovt grus - troligen ingen cyklist som kommit med den tanken eller?

Det är häftigt bland alla dessa får som går i dessa inhängnader!
Igår natt 22.00 när det inte fanns mer att leta efter i sovväg fick det bli en variant. Förbjudet japp, får inhägnad japp, blåsigt minst sagt. Vaknade kl 04 efter kort och orolig sömn. Ni vet känslan att nu är det bråttom. Med all den vimelkantiga snabbhet jag kunde åstadkomma packade jag ihop allt  och när sista spännet bar knäppt då kom regnet. Regnet höll mig sällskap till kl 18.15.

Dags för lite vila och sömn. Denna dag på en camping. Öerhört svårt att hitta möjligheter till fri camping. det känns som att all mark är nyttjad.Kan det bli bättre mat!!!

Material underhåll.

Jag lyssnade på  Pastoralsviten av Lars Eric Larsson när jag njöt av dessa vågor!

måndag 22 juni 2015

Ge och ge igen och du får mer igen

Ge och ge igen och du får mer igen
Ge ger mer