lördag 5 juli 2014

Sista dagen - på första delen

Nu har jag så kommit i mål för den här gången det har varit en varm dag ca 20-25 grader ett riktigt glidarväder, medvind fina cykelvägar och ett okuperat landskap. Många åkrar med vackra blommor, ett litet sommaröppet kafé med servering på baksidan, en skön utsikt att se Malmö med sin profil av turning torso och bron till Köpenhamn. En sandstand i Lomma med  segelbåtar och badande, en riktig idyll kan man säga att jag seglat igenom med min cykel. Sen avslutades kvällen tillsammans med vänner. O så gott.
Så sov nu gott dröm goda drömmar och låt ditt liv förverkliga det du brinner för;)
Här seglar jag in mot Malmö, här ses både Turning Torso
bron till Köpenhamn och de svanliknande varvskranarna.


En god gryta med lokalproducerade grönsaker satte piff  på eftermiddagen

Med utsikt från sandynerna i Lomma anar man segelbåtar i horisonten
En god kopp kaffe frampå eftermiddagen (ok bulle oxå)


Åkrar fulla med blåklint och vallmo
och en mängd andra färgrika blomster fick
den här åkern att verkligen sticka ut

torsdag 3 juli 2014

Sista kvällen på turen

.i morgon cyklar jag in till Malmö för att möta min vän där jag stannar till Söndag för att ta tåget hem. Bilden nedan är över Ven, fastlandet och havet däremellan. Blåst har varit  dagens tema, dugg och mulet. Nu kan man ju tycka detta är dåligt väder men det beror ju på vad man gör eller hur. För mig och cyklingen har det varit bra väder, lagom temperatur och blåst mig snett i ryggen, riktigt bra väder alltså. Nu när turen går mot sitt slut så finns det vissa  slutsatter  jag kan dra.
Dels om cyklandet i sig, det har varit bra att träna lite hårdare innan speciellt lår, knä och vad muskelatur. Hålla mig till bestämda mål och inte slira iväg bara för att det flyter och det finns mycket kraft. Det håller inte i längden speciellt inte för den planerade resan med nordsjön runt då gäller det ha både disciplin och och en välplanerad struktur.
Men det finns också erfarenheter jag fått när det gäller utrustning och den här sortens väder, en stramare och mer genomtänkt syn på vad som är nödvändigt. Färre plagg men mer mångsidighet då det blir mycket fuktigare och kallare vid kusten än vid inlandet. Detta i kombination till relativt hög aktivitet innanför kläderna.
Nästa fråga är den mentala/psykologiska hälsan/disciplinen - hur håller jag det mentala fokuset, inser  även att jag behöver böcker att läsa då det ibland blir långa kvällar på ödsliga platser. Men även ha en tydligare struktur om vad jag ska se och uppleva av det som finns att ta till sig på resan. Så väl hemma på måndag drar väl utvärdering och nyplanerande av etapp två av Nordsjön runt.

onsdag 2 juli 2014

Havet slukar min kropp

En fantastisk dag på många sätt, dels cyklingen som har varit intensiv, vacker natur, mycket vind, badat i havet, fikat på ett mysigt gammeldags fik med bordservering. Åter igen träffar jag så goa mysiga människor. Det är så roligt att lyssna på alla åsikter, tankar att få delta i ett samtal som blir så öppenhjärtigt för man vet  man inte ses igen. Kanske kan dagens bild visa på skönheten som vi var och en bär på. Men vi ser bsra de andras och tyvärr inte vår egen.
Godnatt och dröm gott! I morgon kommer en ny dag med möjlighet att inte jämföra dig med andra utan du kan få vila i din egen skönhet och njuta av andras styrkor och skönhet.  Den som vet sitt eget värde behöver inte värdera andra.
Så gudomligt vackra rör dom sig mjukt i vattenytan
en fantastisk skönhet väl förankrad med sina rötter.

tisdag 1 juli 2014

Hallandsåsen besegrad

Här ser man utsikten från toppen av Hallandsåsen. Åkte upp vid Båstad och kom ner strax norr av Vejbystrand en rakarns härlig åktur ner och ett underbart krävande träningspass på vägen upp. Lite lak i benen har jag slagit mig till ro än en gång vid havets fantastiska solnedgångar. Träffade ett mysigt ungt par med en liten kille på ett år dom reser runt ny med husbil i Sverige och jag fick tips dom lite om vad det kan vara värt att se. Dom är från södra Tyskland men vi klarade oss utmärkt med engelska i vårt roliga samtal. 
Dagen i övrigt har bjudit på motvind och medvind regn och mycket sol. Just nu kastar solen sitt magiska ljus på tallarnas stammar och det skiner så fantastisk mjukt och gott.
Ha en skönt sömn oçh njut av tiden på kudden så att du är laddad och redo för morgondagen och allt  den har att ge. Glöm inte att uppleva nåt oväntat eller nåt gammalt på ett nytt sätt.

måndag 30 juni 2014

En fantastiskt avslutning på

En underbar dag. I dag har det blåst mycket men i rätt riktning för mig. Tyvärr innebar det mycket motvind för de jag mötte på vägen. Nu blir det alltfler cykelturister ute på vägarna. Kanske beror det på att semestrarna drar igång. Det har varit soligt och gott hela dagen, hade en trevlig stund i Halmstad med fantastisk utsikt och trevligt sällskap. Sitter nu på den milslånga stranden vid Skummeslöv i Halland. Har varit här förut med cykel så det känns lite hemma. Det drar lite kyliga kvällsvindar in  mot land och solen går sakta ner vid horisonten det är en otrolig skön känsla när jag sitter här och ser det hända. Om inte så många timmar är den på väg upp igen.Häftigt va;) Det får bli lite smygcamping i natt med - det är ju så läckert
Njut av livet och var  inte för rädd för att prova nåt nytt. Det finns inga misslyckanden bara nya sätt att lära sig vad som fungerar eller vad som inte fungerade.
Sov gott

Med vinden som

Med vinden som motor har jag rullat bekvämt genom landskapet. Ett vackert och ganska kärvt landskap. I natt blir det lite tjuvcamping. Men jag vill gärna somna till denna utsikt.

Ge och ge igen och du får mer igen

Ge och ge igen och du får mer igen
Ge ger mer