måndag 29 juni 2015

En go fika i Brunsbuttle
En fantastisk dag med bra väder och inspirationen flödade i kroppen. Tänk vad fantastiskt det kan vara att bara cykla omkring, se saker, uppleva miljöer vara en del av ett sammanhang utan att för den skull vara delaktig. En reflektion: Relationer skapas nog till största delen av språket och förmågan till gemensam förståelse. Skall tillägas att språk i den meningen inte bara ska tolkas som verbalt.
Sittande på ett café där det finns en puls av andra människor gör att min hjärna går igång och blir filosoferande. Cafét var trevligt och kaffet var gott, vädret disigt med små skurar. 
Livet kändes bra, tog en stilla promenad med cykeln genom byens gågata med mycket affärer och plötsligt klickar det till i styret tittar ner och ser en del av styret glida ur och……… tja vad säger man? Som tur är min hjärna lite skum för den börjar genast leta möjligheter hur detta ska fixas. Specialgrejer det är det och det lär jag inte hitta här en fredagseftermiddag. Nåja med hjälp av telefon och en fantastisk livspartner så fick jag tag på cykeltillverkaren i Nederländerna. 

Efter diverse mms så fick vi klart för oss vad som behövdes han erbjöd sig att skicka omedelbart- frågan blev vart? Fredag eftermiddag min hjärna arbetade för högtryck? Sittande här i fyra dagar – nej det går inte – jag får hitta en lösning. Jag ska till Amsterdam sa jag skicka till en cykelaffär där och skicka ett sms med adressen så tar jag mig dit på nått sätt.


Ja hur fixas detta? Järnhandel tänkte jag – där är man säkert kreativ och har massor av grejer. Ingen kunde engelska – men en man skulle hjälpa mig jag visade min trasiga cykeldel och han sa direkt att det går inte? Du får ta dig till en cykelaffär – vart är den då? 20 km därifrån och klockan är 16 och mitt styre sitter inte fast. Jag står bland muttrar och skruvar och försöker få honom att hjälpa mig tänka en lösning men han blev bara mer bestämd att det var omöjligt. Till sist tar han fram papper och penna – då tänkte jag nu ska han rita en lösning;). Det stod en adress och jag frågade vad jag skulle ha den till! Det är cykelaffärens adress sa han och stampade iväg.
Snacka om att jag blev taggad! Jag ska hitta en lösning tänk, tänk, tänk. Lite skruvar, muttrar och brickor – tror ni dom såldes i lösvikt eller? Har nog 0,5 kg skruvar, muttrar och brickor i cykelväskorna just nu vem vet när de behövs;)

Lösningen som jag fixade finns nedan på bild – okej inte världens stabilaste är som att paddla kajak med gummipaddel. Det funkar att vingla vidare med.

mer kommer när strömmen kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ge och ge igen och du får mer igen

Ge och ge igen och du får mer igen
Ge ger mer