lördag 28 juni 2014

I dag fick jag hälla

-tältet in i sin packpåse. Det regnade nåt kopiöst, precis allt var dyblött. Så var det även när jag packade upp det för en timma sedan del var bara att hälla ut det på marken och i min fantasi kunde jag även höra plasket. Men mellan dessa två episoder så har dagen varit fantastisk. Enormt bra vägar, mycket cykelvägar ett platt landskap har förgyllt min dag. Dessutom har jag mött många roliga människor och samtalen har blivit långa. Kan bara säga att cykeln är en samtalsöppnare vilket jag tycker är bra. Finns det nåt roligare än att träffa nya människor?

Men en av de bästa stunderna var att träffa vännen Ingegärd i Björkäng. 

Träffar fyra trevliga människor från Alingsås och kvällen avslutas lite oväntat med te och macka tillsammans med i deras härliga Husbil. Hmm gott att leva eller hur.

Njut av livet , lev i nuet öppna dig för det oväntade. Och lite oväntat var det att det blöta tältet hade torkat i vinden under under tiden jag åt mackan.

En liten bild jag vill skicka med från idag är en ving ampterad fd väderkvarn tror jag du kanske vet bättre låt mig då veta det via en komentar..


fredag 27 juni 2014

Mysigt regn

på tälttaket ger ett lugn och en meditativ känsla

Ännu en omväxlande dag med

härligt väder skulle man kunna säga. Men jag skriver om det till, storslaget och intensivt. Över havet är det relativt klart och vackert in över land är det blixtrande, hällande och dundrande. Mörka moln tonar upp sig, plötsligt bryter solen igenom och så håller det på. Har valt att ligga still en natt till, har ingen större lust att cykla bland blixtar idag. Men är åskan kvar i morgon då cyklar jag i alla fall. Det börjar pirra i benen i någon form av "tramp" saknad, får se om jag hittar nån alternativ träningsform under dagen.

Nu är kvällen här, vinden har ökat, molnen är mörkare, så vi får se vad natten har att erbjuda.

Sov gott och dröm goda drömmar

torsdag 26 juni 2014

En skön dag i stillhet

Efter några dagars härligt intensivt trampande var det dags att stanna upp och njuta lite rörelsefrihet. Har stannat kvar på samma plats och bara njutit av vinden,havet och doften av tång. Vågorna och den fantastiska fågelsången har hjälpt mig att släppa tankar som dröjt sig kvar i onödan. Mina ögon har vilat på människor som badat, grävt i sand, provat vindsurfande - det var riktigt roligt (det finns väl en undanskymd hörna inom mig där skadeglädjens troll bor) samtidigt fanns ett igenkännande från när jag provade själv för några år sedan. En och en halv timmes blött och kallt arbete och 5 min surfande - lön för mödan? Japp. I morgon trampar jag vidare mot Varberg och Björkäng för att träffa några goa vänner.

Ha ett gott liv!

onsdag 25 juni 2014

En fantastisk kväll

Från att cyklat i hällande uppfriskande regn vände eftermiddagen till en kaskad av solljus. Nu sitter jag och njuter av brisen från havet som smeker sig fram över klipporna. Tångens salta doft skapar en härlig känsla och ger ett meditativt tillstånd där tiden stannar. Att bara vara i nuet en härlig mäktig känsla. Solen vandrar långsamt ner på himlen, glänser, blixtrar i vågorna som stillsamt rullar mot land. Godnatt kära du sov gott ännu en natt.
En hälsning från Frillesås

Mellan Åsa och Frillesås

Nu har jag njutit av två timmars regn. Sitter och vilar en stund med vidunderlig utsikt. Det är något speciellt med havet tycker jag.

Idag blir det varierat väder

Jag tycker det är skönt.
Även om jag nu stannat en stund vid en shellmack mitt emellan Kungsbacka och Åsa. Anledningen till mitt stopp är att den gamle Tor rör sig runt bland de svarta molnen på himlen. Nåja korv och mos slinker ner under stoppet så nån onytta för det väl med sig.

tisdag 24 juni 2014

En fantastisk cykling

Från den idyliska lägerplatsen via Kode, via Kungälv, Göteborg, Kungsbacka och en liten bit till till nåt som heter Valtby. Dagen blev lång och innehållsrik,  träffat flera härliga människor och nu ska jag strax snarka mig fram till soluppgång. Det blir nog lite längre inser jag när jag tänker efter 10 kanske -om inte solen stekt mig innanför tältduken innan dess.

Fantastisk lägerplats för första natten.

Lugnt, skönt alldeles bredvid en fin liten sjö. 

Ge och ge igen och du får mer igen

Ge och ge igen och du får mer igen
Ge ger mer