lördag 18 juli 2015

Vacker natur

finns det gott om där jag är just nu. Böljande fält, skogen börjar ta plats och höjderna blir vanligare. Idag har jag cyklat parallelt med Penninerna. Magiskt vackert! Idag har jag också fullt ut förstått hur bra alla dessa mil av häckar är som löper på båda sidor av många små vägar. Visst skymmer de sikten men vindskydds effekten är kanon när vinden sveper fram i 10 m/s.
Idag har jag även fått äta sittande på en bänk med speciell karaktär.

fredag 17 juli 2015

Hade en trevlig kväll

med Warmshower vännerna Stevie och Beth igår kväll. Skönt att umgås, äta och dricka gott. Idag har det varit ganska stumt i benen. Många tuffa backar idag med hela 20% i en av dem. Men jag trivs och pushar min cykel upp för backarna. Utsikten är magisk varje gång jag stannar och vilar. Vet inte om jag är så förtjust i nerförsbackarna här dom är obehagligt branta och behöver ständigt ligga med bromsen aktiv. 

Här en bild på en "kulle" som jag inte orkade bestiga idag.

torsdag 16 juli 2015

Min absolut tuffaste

Men roligaste och vackraste dag på den här resan. Ta del av den. I kartbilden du får fran kan du upp till höger välja karta eller satellit
I nederkant kan du se höjdkurvorna
Bifogat några bilder i kartan.

https://ridewithgps.com/trips/5740532

Scarborough

Har vildcampat på en av de vackraste platserna jag hittat än så länge. Skickar med några bilder. Min plats är ett stråk för hundägare så jag har haft många trevliga samtal nu på morgonen. Bara positiva samtal. Igår hade jag en cykling med många upp och nedförsbackar. 7° upp och 16% nerför som mest. Behöver nog titta över utväxlingen lite till för det kommer många branta backar och det är bättre att cykla långsamt med många låga växlar än att gå och dra cykeln. Ledsen för den långa meningen;)
Landskapet börjar att bli alltmer intressant med sina höjdskillnader och även att jag nu cyklar med kusten och Nordsjön som god granne. Har en viss dragning till just mötet mellan land och vatten. Idag fortsätter jag norrut och kommer att sova hos en annan långfärdcyklist natten som kommer. Det ska bli roligt att höra om de erfarenheter och de resor han gjort.

Det var en liten glimt från mitt drömliv - en dröm om att cykla runt Nordsjön. Hur ser dina drömmar ut och när vill du förverkliga dessa.

söndag 12 juli 2015

Tuff och rolig

I morse mötte jag en tysk kille Markus. Vi fann varandra snabbt där vi satt vid vägkanten. Kom överens om att cykla tillsammans en stund. En cykling som var kul, utmanande i form av ett berg 164 meter nästan bara rakt på och brant det var grymt roligt. Nu ligger vi i varsitt tält vildcampande i en skog söder om Hull öster om Leeds. Ovanför dundrar helikoptrar inte en aning om varför.

Ge och ge igen och du får mer igen

Ge och ge igen och du får mer igen
Ge ger mer