torsdag 30 juli 2015

Att bryta mönster

Hej
Befinner mig nu i Alkmaar Nederländerna. Färjan från UK var en lugn och trivsam färd. Mitt ute på Nordsjön hade jag den stora förmånen att se havet och skeppet lysas upp av en måne snubblande nära full. Det var magiskt - nästan trollskt. Efter färjan har jag cyklat norrut och förundrats hur platt landskapet är och hur mycket och välorganiserat det är för cyklister i Nederländerna.

Dagen har bjudit på sol, 16° och vind. Så skönt att det inte regnar! Tältet är nu torrt efter några blåsiga timmar i solen.

Campingen är en intressant företeelse. Välordnat, effektivt inga bonus grejer allt kostar extra. Dyrt var det oxå.

Men det är faktiskt den första campingplatsen för min del där det inte ingår toapapper. Japp alla kommer gående med sina toarullar. Spolning ingår i camping avgiften. Annars hade det faktiskt varit vildcamping standard.

I vanlig ordning så passar inte mitt lilla ekipage in i ordningen. Men varför ska man passa in förövrigt, är det inte bättre att få ha våra olika sätt och former.
Om du fick drömma (och det får du) vilka anpassningar i ditt liv skulle du vilja ändra på och få större frihet i.

Ett foto om att inte finnas i mönstret.

måndag 27 juli 2015

Breakpoint

Här i UK vet molnen verkligen hur man skapar ihållande regn. Nu är det 2 dygnet med nästan konstant regnande. Det vore en klar underdrift att säga att saker och ting håller sig torra.

Har nu efter mitt (andra) fler dagars uppehåll pga knäproblem insett att knän är en viktiga delar när man cyklar. Det är inte cyklingen som sådan utan belastningen i de långa och branta backarna som mitt knä inte kan hantera. Och gissa att det finns mycket av sådant här.

Det känns surt att precis på gränsen till Skottland behöva göra en kursändring. Men risken med att fortsätta kan problematisera framtida cyklingar. Det vore katastrof!!"

Vad innebär nu detta? Jo jag anländer till Newcastle i övermorgon (torsdag) för att ta färjan till Rotterdam och börjar sen min platlands cykling tillbaks till Sverige. Jag missar de mest dramatiska 50 milen men det blir fler år med mer cykling. Och Skottland står högt på listan.

söndag 26 juli 2015

Och nu då?

Vad har hänt sen sist! Rätt mycket faktiskt! Efter Newcastle satte jag kurs väster ut. Målet är Glasgow men är inte där ännu. Återkommer till det senare.

När jag färdades väster ut längs Hadrianus mur förändrades landskapet. Det blev allt mer storslaget. Naturen böljar i större vågor och bergen blir högre. Efter en lång dagscykling nådde jag den högsta punkten på resan så långt. Blygsamma 261 meter men det var värt varenda meter i all sin storslagenhet. Sedan bar det av brant nerför. Till Hadrianus mur och museum med guide. Nåt av det bästa och mest intressanta jag har sett.

Ge och ge igen och du får mer igen

Ge och ge igen och du får mer igen
Ge ger mer