fredag 19 juni 2015

Från Agger till Ferring


Från Agger till Ferring
Men det ska inte dömas i förväg var dag är nya möjligheter! Jag lämnade Agger hyfsats tidigt anar att jag hade en del rolig cykling framför mig. Om du tittar på kartan så ser du att vägen söderut går nästan ute i havet dessutom dagens bonus sydliga vindar (medvind) och pyttelitet regn. 

Från Agger ner till färjan cyklade jag väster om vägen ner till färjan över till Thyborön. Efter färjeturen tog jag sikte på nästa del av Nordsjörutten också väster om vägen. Tyvärr så gick upplevelsen från asfalt – till sand – till gräs till inget. Förstår att underhållet var lite eftersatt. Du ser bilderna nedan. Då var det dags igen (troligen inte sista gången) Elefanten vet ni, jag tog av alla väskorna bar dom över en ås ,en järnväg och en sluttning med ett avslutande dike. Sen tog jag cykeln och gjorde samma resa, för dig som tänker se upp för tågen -jag såg inga på lång tid.

Efter det valde jag bort en del av det tänkta cykelspåret (orkar bara en elefant om dagen) Slutligen kom jag till Ferring. Tog in på en camping. Mina intentioner var mer fri camping men har inte hittat så många bra platser, det är mycket sand, regn och blåst och det ger inga bra förutsättningar när jag ändå har valet att låta bli. Nedan delar jag en del bilder från dagens cykling och höjdar upplevelsen vid havet.
Sand stig eller? Däcken skar ner hela tiden men det såg bättre ut längre fram

Tja det fungerade ett tag men...

Gräset tätnade, och det var dags för elefantricket!

Midsommarafton med ägg och sill det är kalas det!

Försöker att se ut som att jag inte förstår att jag fotar mig själv;)

Utsikt från tältplatsen

En liten natur upplevelse vid havet. Fem dagars tuff cykling var helt plötsligt värt varenda tramptag ,varenda vattendroppe och varenda värkande muskel. Det är magiskt!!!

Bara så fantastiskt


Ett ljus i mörkret för vilsna seglare och bestämda äventyrare.


Vackert och lite suddigt

Nattens basläger på den "nästan" tomma campingen.
Om du inte hört om elefanttricket förut. Någon har sagt att du kan äta en hel elefant bara du delar upp den i tillräckligt många bitar. Det har jag fått göra några gånger under den här resan genom att plocka av all packning och bära de olika delarna för sig. https://ridewithgps.com/trips/5182215

Från Thisted till Agger

Från Thisted till Agger

Jag valde bort kustremsan idag för vinden var intensiv (motvind)och en del regn. Dessutom har jag haft en del funderingar hur de tänkte när de skapade leden samt att det var 2001 så det är klart en del har hunnit ändras. Enligt mitt sätt att se det än så länge 5% erfarenhet av leden så är den gjord för att jag ska få så mycket natur upplevelser som möjligt dessutom tror jag den är skapad för vackert väder. Underlaget/vägbanan ger en vid upplevelse av olika upplevelser. Här nedan är torsdagen cykling, fotade inget speciellt eftersom det regnade. https://ridewithgps.com/trips/5172531

onsdag 17 juni 2015

En utmaning!

Kära modernatur har testat min förmåga idag på ett ganska inspirerande sätt tycker. Kanske tycker hon att jag stannar och fikar för ofta när det är fint väder. Så idag satte hon full fart först pustade hon upp vinden i tio s/m motvind och sen öste hon på med 9 timmars ihållande regn. Mycket cyklande blev det, men inte många fikapauser;) Det har varit en skön dag där kropp och huvud fått sina utmaningar snabb asfaltsväg avslutade min dag. I länken kan du klicka dig vidare och upp till höger i sidan du kommer till kan du välja satellitläge och följa med naturnära. Du kan även dra lilla gubben till vägen för att få en lite närmare inblick

Ha ett gott liv! Fundera på en dröm du skulle vilja förverkliga!

https://ridewithgps.com/trips/5155111Två dagar i Danmark från Fredrikshamn till Svinklöv (med danskt ö). Himlen har bjudit på massor av sol och svalkande vindar. Trampat ca: 60 km om dagen upplevt massor träffat några andra cykelnördar med långfärdscykling som nördspecialitet. Det är kul! Man har samma passion och känner oftast någon form av samhörighet.

Vägarna har varit fantastiska på många sätt. I det här landet har man oftast en smal cykelbana parallellt med vägarna små som stora. Något som gör resandet tryggare och samtidigt ger det bra vägar inga omvägar i form av avkrokar som det oftast är hemma. Jag har cyklat på skogsstigar, små grusvägar, stränder, strävat genom sanddyner. Jag har sett små trevliga byar och njutit några koppar kaffe på cafe. Tyvärr glömde jag sätta på inspelningen av rutten men jag kompenserar det genom att ladda upp några kort som jag tagit idag.


Igår hittade jag en liten fin park där jag tog rast och avnjöt lite mat.


Inte hade jag räknat med denna när jag gjorde min planering! Någon sa att man kan äta en elefant bara Man delar upp den i tillräckligt små bitar. Så vad gjorde jag då, jag lastade av väskorna och bar dom upp för sanddynen, behöver ni krävande och effektiv träning så rekommenderas detta. Det blev några turer och till sist var det bara cykeln kvar. Utsikten från toppen var häftig en oändlig sandstrand bredde ut sig mot havet och bjöd in vågorna att dansa. Vacker och storslaget!!!
Nåja dit ner ska jag och efter några snygga fallövningar var packning, cykel och andfådd cyklist nere på stranden. Så trampade jag förnöjt vidare med havet dånande och däcken sjöng mot den hårda sanden. Okej jag erkänner att mina smala däck skar ner och jag blev liggande på sidan. Men fallet var kort och långsamt och jag var snabbt uppe igen. Det finns betydligt mer att berätta men det spar jag till en annan gång.
Så här hade jag inte tänkt mig när jag planerade, men kartor och verklighet är olika världar.


Där står den sista delen av elefanten och väntar på transport!ha ett gott liv och njut!


Ge och ge igen och du får mer igen

Ge och ge igen och du får mer igen
Ge ger mer